Ostentació i humilitat (Mateu 23,1-12)

[Evangeli del diumenge, 31 durant l’any – Cicle A] Mateu 23,1-12: En aquell temps, Jesús digué a la gent i als deixebles:—Els mestres de la Llei i els fariseus vos parlen des de la càtedra de Moisès: compliu i observeu tot el que us manen, però no feu com ells, perquè diuen i no fan. Preparen fardells pesadíssims i els carreguen a les espatles dels altres, però ells no volen ni moure’ls amb el dit.»En tot obren per fer-se veure de la gent: Per això, es fan ben grosses les filactèries, i les borles, ben llargues; els agrada d’ocupar els … Continua la lectura de Ostentació i humilitat (Mateu 23,1-12)

Mans a l’obra! (Mateu 7,21-27)

[Evangeli del diumenge, 9 durant l’Any – Cicle A] Mateu 7,21-27: En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: —No entrarà al Regne del cel tot el qui em diu: “Senyor, Senyor”; hi entraran només els qui complixen la voluntat del meu Pare del cel. »Aquell dia, molts em diran: “Senyor, Senyor, ¿no recordeu que en nom vostre profetitzàvem i trèiem dimonis i fèiem molts miracles?” Però jo els diré clarament: “No us he conegut mai. Aparteu-vos de mi, vosaltres que obràveu el mal!” »Per això, tot el qui escolta aquestes paraules meues i les complix és com un home … Continua la lectura de Mans a l’obra! (Mateu 7,21-27)

Dóna’ns més fe! (Lluc 17,5-10)

[Evangeli del diumenge, 27 durant l’any — Cicle C] Lluc 17,5-10: En aquell temps, els apòstols digueren al Senyor: —Dóna’ns més fe. El Senyor els contestà: —Només que tinguéreu una fe menuda com un gra de mostassa, si dèieu a aquesta morera: “Arranca’t de soca-rel i planta’t al mar”, vos obeiria. »Suposem que algú de vosaltres té un esclau llaurant o pasturant el ramat. Quan ell torna del camp ¿li dieu mai que entre de seguida i es pose a taula? ¿No li dieu, més bé, que prepare el sopar, que estiga a punt de servir-vos mentre mengeu i beveu, … Continua la lectura de Dóna’ns més fe! (Lluc 17,5-10)

El pobre Llàtzer i el ric (Lluc 16,19-31)

[Evangeli del diumenge, 26 durant l’any — Cicle C] Lluc 16,19-31: En aquell temps, Jesús digué als fariseus: —Hi havia un home ric que anava vestit de porpra i de lli finíssim, i cada dia celebrava festes esplèndides. Un pobre que es deia Llàtzer, s’estava estirat vora el seu portal amb tot el cos nafrat, esperant satisfer la seua fam amb les miques que queien de la taula del ric. Fins i tot venien els gossos a llepar les seues úlceres. »El pobre morí, i els àngels el portaren a la falda d’Abraham. El ric també morí i el van … Continua la lectura de El pobre Llàtzer i el ric (Lluc 16,19-31)

El Poder dels diners (Lluc 16,1-13)

[Evangeli del diumenge, 25 durant l’any — Cicle C] Lluc 16,1-13: En aquell temps, Jesús deia als seus deixebles: —A un home ric, li van denunciar que el seu administrador malversava els seus béns. Ell el cridà i li digué: “¿Que és això que sent dir de tu? Dóna’m comptes de la teua administració: d’ara endavant, ja no podràs administrar els meus béns.” »L’administrador va pensar: “¿Que podré fer, ara que el meu amo em despatxa de l’administració? Per a cavar, no tinc prou força; anar a captar em fa vergonya. Ja sé què he de fer per trobar qui … Continua la lectura de El Poder dels diners (Lluc 16,1-13)

La alegria de Déu (Lluc 15,1-32)

[Evangeli del diumenge, 24 durant l’any – Cicle C] Lluc 15,1-32: En aquell temps, veient que tots els cobradors d’imposts i els altres pecadors s’acostaven a Jesús per escoltar-lo, els fariseus i els mestres de la Llei murmuraven entre ells i deien: —Aquest home acull els pecadors i menja amb ells. Jesús els proposà aquesta paràbola: —¿Qui de vosaltres, si tenia cent ovelles i en perdia una, no deixaria en el desert les noranta-nou i aniria a buscar la perduda fins que la trobara? I, quan l’haguera trobada, ¿veritat que se la posaria tot content a les espatles i, arribant … Continua la lectura de La alegria de Déu (Lluc 15,1-32)

Ho vull tot (Lluc 14,25-33)

[Evangeli del diumenge, 23 durant l’any — Cicle C] Lluc 14,25-33: En aquell temps, Jesús anava amb molta gent; ell es girà i els digué: —Si algú vol vindre amb mi i no m’estima més que al pare i la mare, que a l’esposa i als fills, que als germans i les germanes, i fins i tot que a la pròpia vida, no pot ser deixeble meu. »Qui no es carrega la seua creu per vindre amb mi, no pot ser deixeble meu. »Suposem que algú de vosaltres vol construir una torre. ¿No vos asseureu primer a calcular-ne les despeses, … Continua la lectura de Ho vull tot (Lluc 14,25-33)

“Amic, puja més amunt” (Lluc 14,1.7-14)

[Evangeli del diumenge, 22 durant l’any – Cicle C] Lluc 14,1.7-14: Un dissabte, Jesús entrà a menjar a casa d’un dels principals fariseus. Ells l’estaven observant. Jesús notà que els convidats escollien els primers llocs i els proposà aquesta paràbola: —Quan algú et convida a un dinar de casament, no et poses al primer lloc: si hi haguera un altre convidat més honorable que tu, vindria el qui us ha convidat a tots dos i et diria: “Cedeix-li el lloc”, i tu hauries d’ocupar el lloc darrer, tot avergonyit. »Més bé, quan et conviden, vés a ocupar el lloc darrer, … Continua la lectura de “Amic, puja més amunt” (Lluc 14,1.7-14)

Perill! Porta estreta! (Lluc 13,22-30)

[Evangeli del diumenge, 21 de durant l’any – Cicle C] Lluc 13, 22-30: En aquell temps, Jesús, fent camí cap a Jerusalem, passava per viles i pobles i ensenyava. Algú li pregunta: —Senyor, ¿són pocs els qui se salven? Ell contestà: —Correu, mireu d’entrar per la porta estreta, perquè vos assegure que molts voldran entrar-hi i no podran. Després que el cap de casa s’haurà alçat a tancar la porta, des de fora, començareu a tocar i direu: “Senyor, obriu-nos.” Ell vos respondrà: “No sé d’on sou.” Llavors, començareu a dir li: “Menjàvem i bevíem amb vós i ensenyàveu pels … Continua la lectura de Perill! Porta estreta! (Lluc 13,22-30)

El foc que purifica (Lluc 12,49-53)

[Evangeli del diumenge, 20 durant l’any — Cicle C] Lluc 12,49-53: En aquell temps, Jesús deia als seus deixebles: —He vingut a calar foc a la terra. Com voldria ja veure-la cremar! He de passar la prova d’un baptisme. Com em sent el cor oprimit fins que no l’hauré passada! »¿Vos penseu que he vingut a portar la pau a la terra? Vos assegure que no. És la divisió, el que he vingut a portar. Des d’ara, dins una mateixa casa, n’hi haurà cinc de dividits: El pare renyirà amb el fill i el fill amb el pare; la mare … Continua la lectura de El foc que purifica (Lluc 12,49-53)