Sobre el web

Què trobaràs ací?

laparaula.com és un lloc web de recursos i materials bíblics en valencià. En ell podràs trobar:

Evangelis i Salms en valencià (en projecte)
(enllaç: laparaula.com/biblia)
Hem fet ja els Salms; tenim també els evangelis de Mateu, Marc i Lluc, ara estem treballant amb el de Joan. I després? Si Déu vol, seguirem fent poc a poc. Queda molta faena! Vols col·laborar? Escriu-me (web @ laparaula.com).

Comentaris als evangelis dels diumenges
(enllaç: laparaula.com/seccio/diumenge)
Cada dilluns es publica el text de l’evangeli del diumenge següent amb un comentari – generalment breu – on es reflexiona sobre les claus del text i del missatge per a la vida de cada u.
Llistat dels comentaris.

L’evangeli de cada dia (a partir de 2016)
(enllaç: laparaula.com/seccio/dia)
El text de l’evangeli de la missa del dia, per a la lectura, la meditació i l’oració personal apareixerà cada dia a partir de 2016.

Llibres a la venda
(enllaç: laparaula.com/seccio/llibres)
Llibres del text bíblic – com els Salms – o d’oracions i comentaris que aniran apareixent. Es poden comprar a través d’Internet amb targeta de crèdit o compte de PayPal usant una pàgina web segura; els llibres els reps a casa per correu. Més còmode impossible!

Còmic «Bona Notícia!»
(enllaç: laparaula.com/seccio/comic-bona-noticia)
Un còmic sobre l’evangeli del diumenge. Quatre xiquets lligen, comenten i pregunten sobre l’evangeli del diumenge. Per ara hi ha només sis còmics fets.

Videojoc «Jesus Life»
(enllaç: laparaula.com/videojoc-jesus-life)
Un videojoc infantil per Linux, Mac, Windows o Android. Conta la història de dos xiquets que viatgen al temps de Jesús i aprenen moltes coses sobre ell.

Targetes per a beneir la taula
(enllaç: laparaula.com/targetes-per-a-beneir-la-taula)
Un PDF descarregable per a imprimir a casa amb targetes que els xiquets poden acolorir i retallar per formar una baralla. Cada targeta conté una benedicció de la taula per triar cada vegada.

Magisteri
(enllaç: laparaula.com/seccio/magisteri)
Documents del magisteri sobre la Bíblia, presentació de documents o comentaris d’algunes seccions.

Grec
(enllaç: laparaula.com/seccio/grec)
Materials, aplicacions i recursos per llegir el Nou Testament en la versió original en llengua grega.

Qui fa açò?

Xavier Matoses és el responsable dels encerts i destrellats que pugues trobar en este web. Xavi és un biblista valencià amb la intenció que entre tots ens ajudem a conéixer més i millor el llibre més meravellós que puguem tindre entre mans: La Bíblia.

Des d’agost de 1998 és salesià, i des de maig de 2006, sacerdot. Va obtindre la llicenciatura en Estudis Eclesiàstics en la Facultat de Teologia «San Vicen Ferrer» de València, la llicenciatura en Teologia, especialitat bíblica, en la Pontificia Università Gregoriana de Roma i el Doctoral en Teologia Bíblica en la Facultat de Teologia de Catalunya, a Barcelona.
Ha sigut professor de Nou Testament en l’Institut Superior de Ciències Religioses «Don Bosco» i en l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Actualment dóna classes de Nou Testament i Pastoral Bíblica a la Università Pontificia Salesiana de Roma. Pertany a l’Associació Bíblica de Catalunya i a l’Associazione Biblica Salesiana.

Pot dedicar-se de forma especial a la divulgació i a l’estudi de la Bíblia i per això mateix dóna moltes gràcies a Déu. Descobrix en ella, no només un conjunt d’idees que creure o una sèrie de records del passat; per a ell la lectura de la Bíblia suposa una trobada amb Déu mateix a través d’una cosa tan senzilla i quotidiana com és un llibre; un Déu, que, a més, ens demana anar a l’encontre amb els germans i germanes.

Pots contactar-lo a la direcció: web [@] laparaula.com

Llicència

Llicència de Creative Commons
Tot el contingut de laparaula.com (si no es diu explícitament el contrari) està subjecte a la llicència «Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional» de Creative Commons.

  • Per tant, sou lliure de:
  • Compartir — copiar i redistribuir el material en qualsevol mitjà i format.
  • Adaptar — remesclar, transformar i crear a partir del material.
  • Amb els térmens següents:
  • Reconeixement — Heu de reconèixer l’autoria de manera apropiada, proporcionar un enllaç a la llicència i indicar si heu fet algun canvi. Podeu fer-ho de qualsevol manera raonable, però no d’una manera que suggerisca que el llicenciador vos dóna suport o patrocina l’ús que en feu. (Per exemple: «Text de laparaula.com»).
  • NoComercial — No podeu utilitzar el material per a finalitats comercials.