Naixement de Joan Baptista (Lluc 1,57-66.80)

[Evangeli del Naixement de Joan Baptista, 24 de juny] Lluc 1,57-66.80: Quan es complí el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentien dir que el Senyor li havia fet aquest favor tan gran, i tots la felicitaven. El dia vuité es reuniren per circumcidar el xiquet, i proposaven que es digués Zacaries, com son pare. Però la mare s’hi oposava dient: —No, que s’ha de dir Joan. Ells li replicaren: —Però si no hi ha ningú de la família que es diga així! Llavors feren senyes al pare preguntant-li com volia que es digués. Ell demanà … Continua la lectura de Naixement de Joan Baptista (Lluc 1,57-66.80)

Naixement de Joan Baptista (Lluc 1,57-66.80)

[Evangeli del 24 de juny, Naixement de Joan Baptista] Lluc 1,57-66.80: Quan es complí el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentien dir que el Senyor li havia fet aquest favor tan gran, i tots la felicitaven. El dia vuité es reuniren per circumcidar el xiquet, i proposaven que es digués Zacaries, com son pare. Però la mare s’hi oposava dient: —No, que s’ha de dir Joan. Ells li replicaren: —Però si no hi ha ningú de la família que es diga així! Llavors feren senyes al pare preguntant-li com volia que es digués. Ell demanà … Continua la lectura de Naixement de Joan Baptista (Lluc 1,57-66.80)

Divendres Sant – Passió del Senyor

(Basada en una homilia del P. Josep Alegre, abat de Poblet) Mire’m l’arbre de la creu. Mirem el Mestre de dolors. El qui ens pot mostrar el sentit dels nostres dolors en este món. El qui posa davant dels nostres ulls la humanitat de Déu, esgarrant el misteri amb els seus dos braços oberts. Mirem l’arbre de la Creu on podem contemplar la llum de l’abandó sense reserva; el silenci aclaparador, la nuesa més dramàtica, la quietud de la nit que ens angoixa. Mirem l’arbre de la creu on, com en un espill, despunta la llum de Déu, en un … Continua la lectura de Divendres Sant – Passió del Senyor

Dijous Sant – Sopar del Senyor

[Homilia del Dijous Sant – Missa del Sopar del Senyor] Evangeli de Joan 13,1-15: Eren ja les vigílies de la festa de la Pasqua. Jesús sabia que havia arribat la seua hora, la de passar d’aquest món al Pare. Ell que sempre havia estimat els seus en el Món, ara els demostrà fins a quin punt els estimava. Durant el sopar, quan el diable ja havia posat en el cor de Judes, fill de Simó Iscariot, la resolució de fer-li traïció, Jesús, conscient que el Pare li havia deixat a les mans totes les coses, conscient que venia de Déu … Continua la lectura de Dijous Sant – Sopar del Senyor

Bon Nadal!

Bon Nadal! A tots els lectors, col·laboradors i amics de laparaula.com. A tots els hòmens i dones de bona voluntat… i als de voluntat no tan bona. A tots els que en este dia no trobaran res de què alegrar-se. A tots els que patixen. A tots els que somriuen. Als que poden abraçar als seus amics. Als que no tenen més companyia que la soledat. Als que viuen i moren, als que donen la vida i als que la reben. A tots, sense deixar-se ningú, es dirigix la Bona Nova del Déu més insospitat. A tots els oïts murmura … Continua la lectura de Bon Nadal!

Recés d’Advent – Isaïes 11,1-10

El segon diumenge d’Advent d’enguany ens regala un text del profeta Isaïes (11,1-10). Podeu descarregar-vos ací una reflexió que pot servir de recés espiritual Isaïes 11,1-10: Aquell dia, la soca de Jesè tallada traurà un rebrot, naixerà un plançó de les seves arrels. L’Esperit del Senyor hi reposarà: esperit de saviesa i d’enteniment, esperit de consell i de valentia, esperit de coneixement i de reverència del Senyor i tindrà les delícies a reverenciar el Senyor. No judicarà per les aparences ni decidirà pel que senti dir; farà justícia als desvalguts, sentenciarà amb raó a favor dels pobres del país. Un … Continua la lectura de Recés d’Advent – Isaïes 11,1-10

Lectura de l’Apòstol, de la Vetla Pasqual (Romans 6, 3-11)

Germans: Tots els qui hem estat batejats en Jesucrist, hem estat submergits en la seua mort. Pel baptisme hem estat sepultats amb ell en la mort, perquè, tal com Crist, gràcies al poder admirable del Pare, va ser ressuscitat d’entre els morts, també nosaltres emprenguem una nova vida. I si nosaltres hem estat plantats vora d’ell per aquesta mort semblant a la seua, també hem de ser-ho per la resurrecció. Queda ben clar: l’home que érem abans ha estat crucificat amb ell, perquè el cos. pecador perda el seu domini, i d’ara endavant no siguem esclaus del pecat: els qui … Continua la lectura de Lectura de l’Apòstol, de la Vetla Pasqual (Romans 6, 3-11)

Setena lectura de la Vetla Pasqual (Ezequiel 36,16-17a.18-28)

Ezequiel 36,16-17a.18-28: El Senyor em va fer sentir la seua paraula i em digué: «Fill d’home, quan la casa d’Israel habitava el seu territori, el profanà amb el seu comportament i amb tot allò que feia. Llavors vaig abocar sobre ells el meu rigor per la sang que havien vessat sobre aquella terra que ells havien profanat amb els seus ídols. Els vaig dispersar entre els pobles estrangers, els vaig escampar per diversos països en pena del seu comportament i de tot allò que feien. Entre els pobles estrangers on anaren profanaren el meu nom, fent que diguessen d’ells: «Aquest … Continua la lectura de Setena lectura de la Vetla Pasqual (Ezequiel 36,16-17a.18-28)

Sisena lectura de la Vetla Pasqual (Baruc 3,9-15.32–4,4)

Baruc 3,9-15.32–4,4: Escolta, Israel, els preceptes de vida, estigues atent i aprendràs la prudència. ¿Com és, Israel, que et trobes en país enemic i t’has fet vell en una terra que no és teua, que tothom evita el teu contacte, com evitaria el contacte d’un difunt, i et tracta igual que si fosses al país dels morts? És que has abandonat la font de la Saviesa. Si haguesses seguit el camins de Déu, hauries viscut en pau per sempre. Aprèn on es troba la prudència, on és el vigor, on és la intel·ligència, i coneixeràs al mateix temps on es … Continua la lectura de Sisena lectura de la Vetla Pasqual (Baruc 3,9-15.32–4,4)

Cinquena lectura de la Vetla Pasqual (Isaïes 55,1-11)

Isaïes 55,1-11: Açò diu el Senyor: «Oh tots els assedegats, veniu a l’aigua, veniu els qui no teniu diners, compreu i mengeu, compreu llet i vi sense diners, sense pagar res. ¿Per què perdeu els diners comprant un pa que no alimenta, i malgasteu els vostres guanys en menjars que no satisfan? Escolteu bé, i tastareu cosa bona, i vos delectareu assaborint allò que és bo i millor. Estigueu atents, veniu a mi, i vos saciareu de vida. Pactaré amb vosaltres una aliança eterna, els favors irrevocables promesos a David. Vaig fer-lo testimoni davant els pobles, sobirà i legislador de … Continua la lectura de Cinquena lectura de la Vetla Pasqual (Isaïes 55,1-11)