Lectura de l’Apòstol, de la Vetla Pasqual (Romans 6, 3-11)

Germans: Tots els qui hem estat batejats en Jesucrist, hem estat submergits en la seua mort. Pel baptisme hem estat sepultats amb ell en la mort, perquè, tal com Crist, gràcies al poder admirable del Pare, va ser ressuscitat d’entre els morts, també nosaltres emprenguem una nova vida. I si nosaltres hem estat plantats vora d’ell per aquesta mort semblant a la seua, també hem de ser-ho per la resurrecció. Queda ben clar: l’home que érem abans ha estat crucificat amb ell, perquè el cos. pecador perda el seu domini, i d’ara endavant no siguem esclaus del pecat: els qui … Continua la lectura de Lectura de l’Apòstol, de la Vetla Pasqual (Romans 6, 3-11)

Setena lectura de la Vetla Pasqual (Ezequiel 36,16-17a.18-28)

Ezequiel 36,16-17a.18-28: El Senyor em va fer sentir la seua paraula i em digué: «Fill d’home, quan la casa d’Israel habitava el seu territori, el profanà amb el seu comportament i amb tot allò que feia. Llavors vaig abocar sobre ells el meu rigor per la sang que havien vessat sobre aquella terra que ells havien profanat amb els seus ídols. Els vaig dispersar entre els pobles estrangers, els vaig escampar per diversos països en pena del seu comportament i de tot allò que feien. Entre els pobles estrangers on anaren profanaren el meu nom, fent que diguessen d’ells: «Aquest … Continua la lectura de Setena lectura de la Vetla Pasqual (Ezequiel 36,16-17a.18-28)

Sisena lectura de la Vetla Pasqual (Baruc 3,9-15.32–4,4)

Baruc 3,9-15.32–4,4: Escolta, Israel, els preceptes de vida, estigues atent i aprendràs la prudència. ¿Com és, Israel, que et trobes en país enemic i t’has fet vell en una terra que no és teua, que tothom evita el teu contacte, com evitaria el contacte d’un difunt, i et tracta igual que si fosses al país dels morts? És que has abandonat la font de la Saviesa. Si haguesses seguit el camins de Déu, hauries viscut en pau per sempre. Aprèn on es troba la prudència, on és el vigor, on és la intel·ligència, i coneixeràs al mateix temps on es … Continua la lectura de Sisena lectura de la Vetla Pasqual (Baruc 3,9-15.32–4,4)

Cinquena lectura de la Vetla Pasqual (Isaïes 55,1-11)

Isaïes 55,1-11: Açò diu el Senyor: «Oh tots els assedegats, veniu a l’aigua, veniu els qui no teniu diners, compreu i mengeu, compreu llet i vi sense diners, sense pagar res. ¿Per què perdeu els diners comprant un pa que no alimenta, i malgasteu els vostres guanys en menjars que no satisfan? Escolteu bé, i tastareu cosa bona, i vos delectareu assaborint allò que és bo i millor. Estigueu atents, veniu a mi, i vos saciareu de vida. Pactaré amb vosaltres una aliança eterna, els favors irrevocables promesos a David. Vaig fer-lo testimoni davant els pobles, sobirà i legislador de … Continua la lectura de Cinquena lectura de la Vetla Pasqual (Isaïes 55,1-11)

Quarta lectura de la Vetla Pasqual (Isaïes 54,5-14)

Isaïes 54,5-14: El teu creador s’ha fet el teu marit, el seu nom és El-Senyor-de-l’univers; t’ha rehabilitat el Sant d’Israel, anomenat Déu-de-tota-la-terra. El Senyor t’ha cridat com qui crida l’esposa abandonada que s’enyora. ¿Pot ser repudiada la muller de la joventut?, diu el teu Déu. Jo t’havia abandonat per poc de temps. però ara et recobre amb un afecte immens. En una flamerada d’indignació t’havia amagat un moment la meua mirada, però ara t’estime amb un amor etern, diu el Senyor, el qui t’ha reclamat. Faré com vaig fer en els dies de Noè: Llavors vaig jurar que l’aiguat de … Continua la lectura de Quarta lectura de la Vetla Pasqual (Isaïes 54,5-14)